vrijdag 12 januari 2018

Chelsea en Arsenal stellen week na spektakelstuk teleur in Carabao Cup

Bekervoetbal, bekervoetbal en nog eens bekervoetbal. Afgelopen week lag de focus in zowel Frankrijk, Spanje, als in Engeland op bekervoetbal. Geen enkele Europese competitie had deze week een midweekse speelronde op het programma staan. Dit was overigens qua sport ook het enige opzienbarende wat er op het programma stond deze week.

Lars Leeftink

We beginnen met de heenwedstrijden in de halve finale van de Carabao Cup. Over Chelsea - Arsenal, die vorige week spectaculair 2-2 gelijk speelden in de Premier League, kunnen we kort zijn. Een verschrikkelijk saaie wedstrijd met een 0-0 als eindstand. Deze halve finale zal volgende week in het Emirates stadion beslist gaan worden.
Het andere duel, die tussen Man City en Bristol City, leek van tevoren al een gesloten boek voor de nummer vier uit de Championship. Toch maakte de bezoekers het de miljoenenploeg uit Manchester behoorlijk lastig. Sterker nog, het kwam vlak voor rust dankzij een penalty van Reid op 0-1. Man City kreeg zat kansen en won uiteindelijk dankzij goals van De Bruyne en Aguero vlak voor tijd alsnog, maar ook Bristol City kreeg genoeg kansen om een velddoelpunt te maken. Ook deze halve finale is met het oog op volgende week nog niet beslist.

Manchester City - Bristol City | Bron: SofaScore
In de achtste finales van de Copa del Rey was het allemaal nog wat minder spectaculair. Over twee duels wisten Atletico Madrid (0-7 tegen Lleida), Alaves (1-5 tegen Formentera), Real (2-5 tegen Numancia), Valencia (1-5 tegen Las Palmas), Sevilla (4-1 tegen Cadiz) en Barcelona (6-1 tegen Celta de Vigo) gemakkelijk de kwartfinale te bereiken. Ook Espanyol wist de kwartfinale te bereiken door Levante in eigen huis met 0-2 te verslaan. Grote verrassing was Leganes, dat Villarreal over twee duels op basis van uitdoelpunten wist uit te schakelen. Het heenduel werd met 1-0 gewonnen door Leganes vorige week, waarna afgelopen woensdag Villarreal thuis maar met 2-1 won en dus een goal tekort kwam voor de volgende ronde.

Villarreal - Leganes | Bron: SofaScore
In de Coupe de la Ligue stonden de kwartfinales al op het programma. Ook hier waren geen verrassingen te noteren. PSG won met aardig wat moeite van Amiens (0-2) dankzij goals van Neymar en Rabiot in de tweede helft, Monaco kende evenveel moeite met Nice (1-2), Montpellier wist pas in de 86ste minuut de 0-1 te maken tegen Angers dankzij Mbenza en Rennes wist een spectaculair duel tegen Toulouse met 4-2 te winnen. Vijf minuten voor tijd stond het nog 2-2, maar dankzij twee goals van Hunou plaatste Rennes zich alsnog.
Halve finales: Monaco - Montpellier en Rennes - PSG.

Halve finales Coupe de la League | Bron: SofaScore

Geen opmerkingen:

Een reactie posten