maandag 25 juni 2018

WK 2018 Update #2: Argentinië op de rand van de afgrond na twee speelrondes

Na een spectaculaire eerste speelronde ging het voetbalfeest afgelopen week verder met de tweede speelronde. Wederom wisten we een volledige speelronde zonde regen of zonder 0-0 door te komen en was Kuipers wederom overtuigend tijdens Brazilie-Costa Rica. Een overzicht van de uitslagen uit de tweede speelronde.

Lars Leeftink


Groep A: Rusland en Uruguay maken onderling groepswinst uit, Egypte en Saudi-Arabië klaar


De stand in groep A na twee speelrondes | Bron: SofaScore
In groep A zijn de belangrijkste beslissingen al gevallen. Rusland en Uruguay gaan door, Egypte en Saudi-Arabië zijn klaar na de groepsfase. Rusland won overtuigend met 3-1 van Egypte door in het eerste kwartier van de tweede helft drie keer te scoren. De late penalty van Salah was alleen een consolidatie. Uruguay had het wederom behoorlijk moeilijk en liet Saudi-Arabië zelfs het spel maken. Dankzij een enorme blunder van de keeper, waar Suarez van profiteerde, won Uruguay uiteindelijk met 0-1. Uruguay en Rusland gaan maandag in een rechtstreeks duel uitmaken wie de groep wint en wie er tweede word en waarschijnlijk tegen Spanje moet uitkomen.

Groep B: Marokko na twee wedstrijden al klaar, Spanje dankzij VAR langs Iran


De stand in groep B na de tweede speelronde | Bron: SofaScore
In groep B is er officieel nog niet beslist, maar lijkt het wel erg gek te moeten lopen willen Spanje en Portugal niet doorgaan. Marokko is al klaar na een onnodige 1-0 nederlaag tegen Portugal. Ronaldo wist in het begin van de eerste helft zijn vierde van het WK te scoren en zo de 1-0 uitslag op het scorebord te zetten. Spanje won met 1-0 van Iran dankzij een goal van Diego Costa, die met geluk de bal tegen zich aan kreeg. Iran dacht de 1-1 te scoren vlak voor tijd, maar de goal werd terecht door de VAR afgekeurd. Iran zal moeten winnen van Portugal om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

Groep C: Frankrijk een ronde verder, van Marwijk met Australië op rand van uitschakeling


De stand in groep C na de tweede speelronde | Bron: SofaScore
In groep C is Peru officieel klaar na twee wedstrijden. Peru verloor, wederom onnodig, met 1-0 van Frankrijk dankzij een goal van Mbappe. Frankrijk speelde wederom niet geweldig, maar wel goed genoeg om van Peru te winnen. Australië had meer verdient tegen Denemarken, maar moest dankzij en vroege wereldgoal van Eriksen (op aangeven van Jorgensen) genoegen nemen met een punt. De ploeg van van Marwijk had genoeg kansen, maar wist deze niet te verzilveren. Australië moet nu winnen van Peru en hopen dat Frankrijk zijn sportieve plicht doet tegen Denemarken tijdens de laatste speelronde van dinsdag.

Groep D: Kroatie kleineert Argentinië, Nigeria zorgt voor spanning dankzij zege op IJsland


De stand in groep D na de tweede speelronde | Bron: SofaScore
In groep D heeft Argentinië het ongelooflijk zwaar. Na het teleurstellende gelijkspel tegen IJsland ging het donderdagavond heel erg fout tegen Kroatie. De Kroaten maakte vooral aan het einde van de wedstrijd gehakt van de Argentijnen en lieten ze compleet kansloos. Dankzij een enorme blunder van Caballero kon Rebic zo binnen volleren, waarna Modric met een heerlijk afstandsschot de 0-2 wist binnen te schieten. In de slotfase scoorde Rakitic ook nog even de 0-3, waardoor het doelsaldo sowieso al een probleem wordt voor de Argentijnen. Dit kan namelijk nog wel eens heel belangrijk worden. Nigeria won dankzij twee heerlijke doelpunten van Musa meer dan terecht met 2-0 van IJsland, waardoor het duel tussen Nigeria en Argentinië op dinsdagavond beslissende gaat zijn voor beide landen en voor IJsland, dat dan speelt tegen het al geplaatste Kroatie. 

Groep E: Costa Rica uitgeschakeld na late nederlaag tegen Brazilie, Zwitserland houdt hoop levend na spektakelstuk


De stand in groep E na de tweede speelronde | Bron: SofaScore
In groep E is het nog ongekend spannend tussen drie teams. Brazilië wist in de slotfase pas toe te slaan tegen Costa Rica. Dankzij late goals van Coutinho en Neymar werd het uiteindelijk 2-0 voor Brazilië, in een duel dat onder leiding stond van Bjorn Kuipers. De Nederlander maakte opnieuw een overtuigende indruk en floot foutloos. Op vrijdagavond vond het meest spectaculaire duel van deze speelronde plaats. Zwitserland en Servië wisten 90 minuten lang te vermaken en besliste het duel pas aan het einde. Servië kwam dankzij een kopgoal van Mitrovic op 1-0, waarna Zwitserland zich in de tweede helft herstelde. Eerste via een wereldgoal van Xhaka, daarna in de slotfase dankzij een goal van Shaqiri. Hij profiteerde van een inschattingsfout van de verdediging, waardoor hij de winnende twee minuten voor tijd kon binnenschieten.

Groep F: Mexico dicht bij volgende ronde, Duitsland dankzij wereldgoal Kroos langs Zweden


De stand in groep F na de tweede speelronde | Bron: SofaScore
Er leek lang een grote verrassing te komen in groep F. Nadat de Duitsers in de eerste speelronde tegen Mexico verloren hadden, leek het tegen de Zweden opnieuw fout te gaan. Toivonen wist namelijk in de eerste helft de Zweden op 1-0 te zetten met een heerlijke lob. De Duitsers zouden via Reus uiteindelijk op 1-1 komen in de tweede helft, maar moesten vervolgens een rode kaart van Boateng slikken. Alles werd op alles gezet om alsnog de winnende treffer af te dwingen. In de 95ste minuut was het dan eindelijk raak. Uit een onmogelijke hoek wist Toni Kroos in de slotfase de 1-2 op schitterende wijze binnen te schieten, waardoor de groep nog steeds wijd open licht. Mexico is nog niet officieel door, maar het moet gek lopen willen de Mexicanen dat niet voor elkaar krijgen. Dankzij goals van Vela (terechte penalty) en Hernandez wonnen de Mexicanen met 1-2 vrij moeizaam van een zwak Zuid-Korea. De enige reden dat het 1-2 eindigde, was omdat Son op het laatste moment besloot nog even op weergaloze manier een bal binnen te schieten.

Groep G: Engeland en Belgie maken indruk en strijden samen om groepswinst 


De stand in groep G na de tweede speelronde | Bron: SofaScore
In groep G is na de tweede speelronde alles al beslist. Alleen de groepswinst staat nog op het spel. Belgie won overtuigende met 5-2 van Tunesië mede dankzij twee goals van Hazard en Lukaku. Engeland maakte zo mogelijk nog meer indruk tegen een uiterst zwak Panama. Mede dankzij een hattrick van Harry Kane en twee goals van Stones won Engeland met 6-1 van Panama. Engeland en Belgie gaan donderdag tegen elkaar spelen om de groepswinst.

Groep H: Polen na twee wedstrijden al klaar in Rusland, Senegal en Japan vermaken


De stand in groep H na de tweede speelronde | Bron: SofaScore
In groep H is de eerste ploeg die uitgeschakeld is een verrassing: Polen. De ploeg van Lewandowski bleek in het eerst duel machteloos en was ook zondagavond tegen Colombia kansloos. Na een ijzersterke tweede helft van Colombia verliezen de Polen met 3-0 en zijn ze naar twee wedstrijden al klaar in Rusland. Mina, Falcao en Cuadrado maakte de doelpunten voor de Colombianen. Japan en Senegal wisten het publiek te vermaken met een leuke 2-2 gelijkspel. Dankzij supersub Honda wist Japan uiteindelijk een kwartier voor tijd 2-2 te maken en zo de strijd om de twee achtste finale-plekken nog wijd open te houden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten