woensdag 4 juli 2018

WK 2018 Update #4: Messi en Ronaldo vinden waterloo in de achtste finale

Na de spectaculaire groepsfase kunnen we stellen dat de achtste finales van afgelopen week de lijn prima doortrekken. Messi en Ronaldo kunnen met vakantie, terwijl bijna elk duel een goal had en we drie keer een penaltyserie kregen. Dit waren de achtste finales van het WK voetbal.

Lars Leeftink

Uruguay 2-1 Portugal: Cavani schakelt Ronaldo hoogstpersoonlijk uit

Voor Cristiano Ronaldo zit het toernooi er na de achtste finale al op. Uruguay bleek met 2-1 te sterk te zijn. Ronaldo was zelf erg afwezig en kon zijn stempel niet drukken. Iemand die dat wel kon was spits Cavani. Hij wist met twee doelpunten het verschil te maken en bijna in zijn eentje Portugal uit te schakelen. De goal van Pepe aan het begin van de tweed helft bleek niet genoeg te zijn. De verdediging van Uruguay heeft in het jaar 2018 nog geen tegendoelpunt hoeven slikken.

Frankrijk 4-3 Argentinië: Messi na spectacelstuk met Argentinië uitgeschakeld

Na een waar spectacelstuk is na Ronaldo ook Messi uitgeschakeld op het WK. De Argentijnse vedette wist een paar assist te geven, maar wist hiermee Argentinië niet een ronde verder te loodsen. NA 45 minuten stond het 1-1 dankzij goals van Griezmann (penalty) en een heerlijk afstandsschot van Di Maria. Na rust ontplofte het duel volledig. Mercado schoot, met veel geluk, de 1-2 binnen na 3 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft. Vervolgens wist Pavard met het doelpunt van het toernooi de gelijkmaker binnen te schieten. Vervolgens schoorde Mbappe twee keer op het duel definitief in het slot te gooien en Frankrijk op een 4-2 voorsprong te zetten. De late goal van invaller Aguero bleek niet genoeg te zijn om hier nog wat aan te veranderen.

De uitslagen en het volgende duel | Bron: SofaScore

Spanje 1-1 Rusland (WNS): Rusland dankzij Akinfeev verrassend langs Spanje

Een dag later bleven de verrassingen komen. Spanje werd na een spannende penaltyreeks met 4-3 uitgeschakeld. Na negentig minuten stond er 1-1 op het scorebord dankzij een goal van Dzyuba en een eigen goal van Ignashevich. In het halfuur dat toegevoegd werd kreeg Spanje genoeg kansen om alsnog door te gaan. Toen ze deze niet wisten te benutten, moesten penalty's beslissing brengen. Rusland schoot al zijn penalty's raak, terwijl Akinfeev twee penalty wist te redden (Koke en Aspas).

Kroatie (WNS) 1-1 Denemarken: Matige penaltyreeks winnend afgelsloten door Kroatie dankzij Subasic

Ook het tweede duel op de zondag moest dankzij penalty'' beslist worden. Na een aardige eerste helft waarin al vroeg in werd gescoord dankzij Zanka Jorgensen en Mandzukic, viel het duel helemaal weg in de tweede helft. Daardoor was er een verlenging nodig die niet veel beter bleek te zijn dan de tweede helft. Penalty's moesten opnieuw beslissing gaan brengen, waarin bijna elke penalty matig werd ingeschoten. Kroatië won uiteindelijk dankzij drie reddingen van Subasic met 3-2 van de Denen, waardoor alle Ajacieden nu uitgeschakeld zijn en fit zullen zijn voor Sturm Graz einde juli.

De uitslagen en het volgende duel: Bron: SofaScore

Brazilie 2-0 Mexico: Brazilie in slotfase pas langs hardwerkend Mexico

Brazilië heeft zich langs Mexico weten te spelen. Vooral het begin van de wedstrijd hadden de Brazilianen het erg lastig met Mexico, dat als de brandweer begon. Daarna zakte het wat weg en nam Brazilië de controle over. Dit kwam pas in de tweede helft tot uitdrukking op het scorebord. Eerste een schitterende aanval, afgemaakt door Neymar, en in de slotfase een goal van Firmino toen de gaten groter werden. Brazilië wint zo met 2-0 en boekt zijn ticket naar de kwartfinale.

Belgie 3-2 Japan: Belgie voltooid vlak voor tijd onvoorstelbare comeback

De uitslag vertelt niet het hele verhaal van dit duel. Na 45 minuten stond het namelijk nog 0-0 en was er amper een schot te noteren. Het begon allemaal met de twee doelpunten van Japan. Dankzij afstandsschoten van Haraguchi en Inui stond Japan verrassend op een 0-2 voorsprong. Belgie wist dit verschil een kwartier voor tijd goed te maken dankzij goals van Vertonghen en Fellaini, beide kopgoals. Daarna was het een counter van de Belgen die in de 94dte minuut voor de beslissing zorgde. Chadli zorgde ervoor dat niet Japan maar Belgie in de kwartfinale zal spelen tegen Brazilië.

Zweden 1-0 Zwitserland: Zweden langs Zwitserland dankzij gelukkige goal Forsberg

Het saaiste duel in de achtste finale was die tussen Zweden en Zwitserland. Op de goal na was de rest van het duel niet heel erg interessant. Beide teams hadden geen interesse om te voetballen en waren bang voor elkaar. Dat in de tweede helft Forsberg via een gelukkige goal de Zweden met 1-0 door laat stoten naar de volgende ronde is puur op geluk gebaseerd. Beide teams verdienden het namelijk niet om in de kwartfinales van dit WK tegen Engeland in actie te mogen komen.

Colombia 1-1 Engeland (WNS): Engeland komt dankzij Pickford goed weg tegen Colombia

Het had niet veel gescheeld of Engeland was in de achtste finale al klaar geweest. Tegen Colombia moest er alles uit de kast gehaald worden om de kwartfinales te bereiken. Dankzij een terecht gegeven penalty, benut door Harry Kane, kwam Engeland vlak na rust op voorsprong. Lang leek het daar bij te blijven, maar in de 93ste minuut was daar Yerry Mina die een verlenging afdwong. Vervolgens gebeurde er niks tijdens de verlenging, waardoor er penalty's nodig waren. Dankzij twee reddingen achter elkaar van Pickford en vier benutte penalty's weet Engeland alsnog de kwartfinale te bereiken.