donderdag 27 september 2018

Beslissende wereldgoal Hazard hoogtepunt van drukke voetbalweek

Het was een drukke voetbalweek op de Europese velden. Er was bekervoetbal in Nederland en Engeland, terwijl er in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italie gewoon een competitiespeelronde werd afgewerkt. 

Lars Leeftink

Dinsdag begon officieel het KNVB bekertoernooi met de eerste ronde. In deze eerste ronde wisten de meeste eredivisie en keuken kampioen divisie-teams zich te plaatsen voor de tweede ronde. De ene wat makkelijker dan de andere. Voor NAC, Telstar en Sparta zit het toernooi er na de eerste ronde al op. Telstar verloor bij AFC verrassen met 5-0 en zet zo zijn slechte seizoenstart door in de beker. Voor NAC Breda, dat met 2-0 verloor bij streekgenoot RKC, geld hetzelfde. Ook de ploeg uit Breda is slecht aan het seizoen begonnen. Sparta is niet eens zo slecht begonnen aan dit nieuwe seizoen, maar ligt na de 3-2 nederlaag bij Noorderwijk wel uit het bekertoernooi. Het was Akachau-Achefay die in de 80ste minuut het winnende doelpunt wist te maken. Alle andere ploegen wisten zoals eerder vermeld de eerste ronde te overleven.

Ook in Engeland stond er bekervoetbal op het programma. In de derde ronde van de Carabao Cup waren er niet veel verrassingen te noteren. Burnley verloor op bezoek bij Burton Albion met 2-0, daar waar Stoke City met 3-2 uitgeschakeld werd door Nottingham Forest. De topper van deze ronde in de Carabao Cup was die tussen Liverpool en Chelsea, die zaterdagavond elkaar ook ontmoeten in de Premier League. Dit was ook duidelijk te merken aan de opstellingen, want beide teams speelde met hun tweede elftal. Sturridge leek Liverpool met een omhaal naar de volgende ronde te schieten, maar Chelsea wist dankzij Palmieri en Hazard alsnog de winst naar zich toe te trekken. Vooral de 1-2 van Hazard was de moeite waard. Chelsea bezorgt Liverpool dus de eerste nederlaag van dit seizoen in de beker waar Liverpool zich waarschijnlijk het minste zorgen over zal maken.

Dan naar midweeks competitievoetbal. In Duitsland stond de vijfde speelronde op het programma vanwege het late begin van de competitie dit seizoen. Alle topploegen wisten de midweekse speelronde opvallend goed door te komen, behalve de grootste topclub van Duitsland. Bayern moest zijn eerste puntverlies incasseren. In eigen huis leek de recordkampioen lang opnieuw op weg naar een zege dankzij een goal van Robben. Gotze wist daar vier minuten voor tijd een stokje voor te steken, waardoor Augsburg met 1-1 gelijk wist te spelen bij Bayern. Dortmund, dat overtuigend won van Nürnberg (7-0), RB Leipzig, dat met 2-0 van Stuttgart won, en Gladbach, dat met 3-1 won van een kwakkelend Frankfurt, wisten zo twee punten in te lopen. Bayern heeft nu nog twee punten voorsprong op Dortmund en Werder Bremen (won met 3-1 van Herta BSC) en is er niemand meer ongeslagen na vijf speelrondes. Hannover 96, Stuttgart en Schalke 04 verloren ook dit weekend en wachten nog steeds op hun eerste zege. Voor grootmacht Schalke 04 (verloor met 1-0 bij Freiburg) is het zelfs zo dat er na een midweekse speelronde er nog steeds geen punten zien verdient dit seizoen.

De uitslagen van de vijfde speelronde in de Bundesliga
In Spanje stond er ook een speelronde op het programma en de topploegen wisten deze midweekse speelronde niet zo goed door te komen. Barcelona en Real gingen beide hard onderuit. Barcelona stond dankzij een goal van Coutinho op 0-1 bij hekkensluiter Leganes, maar dankzij twee goals in de tweed helft van de thuisploeg werd Barcelona met 2-1 verrast. Het was de eerste zege van Leganes dit seizoen. Real was na de eerste helft in Sevilla al kansloos. De koninklijke stonden toen al met 3-0 achter bij Sevilla, waarna er in de tweede helft niet veel meer zou gebeuren. Atletico won van Huesca, waardoor het net zoals afgelopen weekend punten in weet te lopen. Barcelona en Real hebben nu twee punten voorsprong op Atletico. Niemand in de Primera Division is nog zonder nederlaag in de Primera Division. Alleen Valencia wacht nog op hun eerste zege van het seizoen na zes speelrondes.

De uitslagen van de zesde speelronde in de Primera Division

In de Serie A stond er deze week ook voetbal op het programma. Alle Italiaanse topploegen wisten de zesde speelronde zonder puntverlies door te komen. Inter, Lazio, Juventus, Napoli, AS Roma en AC Milan wonnen allemaal hun duel, iets wat niet vaak voorkomt. Inter deed dit in de topper tegen Fiorentina, dat goed gestart was dit seizoen. Dankzij goals van Icardi en D'Ambrosio wisten het Blauwe gedeelte van Milaan het duel winnend af te sluiten. In de stand veranderd er dan ook weinig. Juventus staat na de 2-0 zege op Bologna nog steeds ongeslagen bovenaan en heeft nog steeds dezelfde voorsprong op de rest. AC Milan, dat al een enorme achterstand heeft, speelde donderdag met 1-1 gelijk bij Empoli en heeft nu een straatlengte achterstand op de concurrentie. Frosinone en Chievo wachten als enige nog op hun eerste zege van het seizoen.

De uitslagen van de zesde speelronde in de Serie A

In de Ligue 1 werd de week geopend met een verrassing, ook al is het maar de vraag of je de nederlaag van AS Monaco nog verrassend mag noemen. Angers was dit keer dankzij een goal van Bahoken met 0-1 te sterk voor de Monegasken, die zich onderin de Ligue 1 bevinden. Alle andere topploegen wisten de werkweek winnend af te sluiten met overtuigende zeges. Het meest opvallend was het ontslag van de trainer van Nantes, dat na een 1-2 nederlaag tegen Nice wel genoeg gezien had. PSG staat dus nog steeds ongeslagen bovenaan en heeft nog steeds dezelfde voorsprong op zijn concurrentie. Alleen op AS Monaco werd dus drie punten uitgelopen. Guingamp pakte bij Nimes wel zijn eerste punt van het seizoen (0-0), maar wacht nog wel op zijn eerste zege en staat dan ook stijf onderaan in Frankrijk.

De uitslagen van de zevende speelronde in de Ligue 1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten