maandag 24 september 2018

PSV heeft aan een helft genoeg tegen Ajax tijdens topper die nooit een topper was

Het afgelopen weekend stond compleet in het teken van voetbal. De topper die nooit een topper was tussen PSV en Ajax had het hoogtepunt moeten worden, maar werd dat niet. Verder waren er in elke competitie wel een paar verrassingen te noteren die besproken dienen te worden.

Lars Leeftink

Zoals altijd beginnen we met de Eredivisie, waar iedereen uitkeek naar de topper tussen PSV en Ajax. Jammer genoeg was het maar ongeveer 20 minuten echt een echte topper. Na een gelijk opgaand openingskwartier liep PSV binnen een kwartier uit naar een 3-0 voorsprong. Goals van Pereiro, De Jong en Lozano zorgde ervoor dat de sfeer in de het Philipps stadion goed was en het duel eigenlijk voor rust al beslist was. Ajax heeft nu vijf punten achterstand op de Eindhovenaren, die als enige nog steeds ongeslagen zijn na zes duels. Feyenoord wist dankzij een moeizame 1-0 zege op Utrecht op gelijke hoogte te komen met Ajax. Wat ook opvalt is dat Heracles op hetzelfde aantal punten staat als Feyenoord en Ajax (13 punten). De ploeg uit Almelo won ook afgelopen weekend weer zeer gemakkelijk (4-0 tegen De Graafschap) en draaien voorlopig prima mee bovenin. Het duel van afgelopen weekend was die tussen Fortuna en Willem II. Na negentig spectaculaire minuten stond er een eindstand van 4-4 op het scorebord. Iedereen heeft inmiddels een zege geboekt dit seizoen, maar Groningen, NAC, Utrecht en Heerenveen kennen alles behalve een goede start van dit nieuwe seizoen en hadden waarschijnlijk wel wat hogere verwachtingen dan een plek in het rechter rijtje.

De uitslagen van de zesde speelronde in de Eredivisie
Ook in de Keuken Kampioen Divisie werd vrijdag de zesde speelronde afgewerkt en Go Ahead Eagles wist na de misstap van vorig weekend de koppositie alweer snel te heroveren. De Deventenaren wonnen in eigen huis met 2-1 van Jong Ajax, terwijl concurrent Cambuur zich verslikte op bezoek bij Jong Utrecht (0-0). Hierdoor moest Cambuur de koppositie alweer afstaan. Verder viel het 0-0 gelijkspel van Sparta op bezoek bij Top Oss op. Alle andere uitslagen waren niet verrassend te noemen. Onderin de Keuken Kampioen Divisie wachten Dordrecht, Eindhoven, Volendam en Helmond Sport nog steeds op hun eerste zege van het seizoen.

De uitslagen van de zesde speelronde in de Keuken Kampioen Divisie
Dan naar het buitenland. In de Premier League wisten bijna alle favorieten de zesde speelronde zonder puntverlies door te komen. Alleen Chelsea (0-0 bij West Ham) en Manchester United (1-1 tegen Wolves) wisten het weekend niet met drie punten af te sluiten. Voor Chelsea geld dat het de eerste puntverlies van het seizoen is, daar waar Manchester United voor de zoveelste keer niet weet te winnen. Liverpool is nog steeds ongeslagen na een eenvoudige 3-0 zege op Southampton, waardoor de reds nu de enige ploeg is in Engeland dat nog ongeslagen is. Wat ook opvalt is dat Watford nog steeds op de vierde plek staat met 13 punten na het gelijke spel tegen Fulham (1-1). De ploeg van Janmaat staat voorlopig tussen alle grote clubs van Engeland. Onderin hebben Huddersfield, Cardiff en Newcastle nog steeds geen zege geboekt dit seizoen. De oorzaak ligt vooral bij het scorend vermogen van deze drie clubs, want die is bijna niet aanwezig tot nu toe.

De uitslagen van de zesde speelronde in de Premier League
In de Bundesliga wist Bayern de volgende stap te zetten richting de zoveelste titel. Daar waar het zelf makkelijk won van Schalke 04 (0-2) speelde Dortmund op gelukkige wijze gelijk bij concurrent Hoffenheim (1-1) dankzij een late treffer van Pulisic en verspeelde Red Bull Leipzig bij Frankfurt opnieuw punten (1-1). Dat Bayern ongeslagen is na vier duels is niet zo verrassend, maar dat BVB al vier punten achterstand heeft en Leipzig zelfs al op zeven punten achterstand staat voorspelt weinig goeds voor de strijd om de titel dit seizoen. Herta BSC staat voorlopig knap tweede met tien behaalde punten. Verder valt het ook op dat promovendi Nürnberg en Düsseldorf voorlopig knap op plek acht en negen staan. Aan de andere kant van de tabel hebben Hannover 96, Stuttgart en Schalke 04 nog geen zege weten te boeken. Schalke 04 verloor zelfs vier keer en wacht nog op zijn eerste punt dit seizoen.

De uitslagen van de vierde speelronde in de Bundesliga
In de Primera Division was iedereen zondagavond in shock. Barcelona ging namelijk in eigen huis met 2-2 onderuit tegen Girona mede dankzij een onterechte rode kaart voor Lenglet. Atletico Madrid en Real Madrid wonnen en profiteerde dus van deze misstap van Barcelona. Dankzij deze nederlaag is er nu niemand meer ongeslagen in de Primera Division. De topper tussen Villarreal en Valencia eindigde in een teleurstellende 0-0, terwijl Sevilla met 2-6 won bij Levante dankzij uitblinker Ben Yedder. Tot slot eindigde ook de subtopper tussen Real Betis en Athletic Bilbao in een gelijkspel (2-2). Als we kijken naar de stand hebben Barcelona en Real nu vijf punten voorsprong op de grootste concurrent in Spanje, Atletico Madrid. Alaves en Celta staan voorlopig keurig derde en vierde na een goede seizoensstart. Onderin hebben alleen Valencia, Valladolid en Leganes nog geen zege weten te boeken. Sowieso is de start van een paar subtoppers (Bilbao, Real Betis, Villarreal en Valencia allemaal in het rechter rijtje) bijzonder teleurstellend te noemen.

De uitslagen van de vijfde speelronde in de Primera Division
In Italie waren er dit weekend twee grote ploegen die zichzelf verslikte. AC Milan wist in eigen huis Atalanta (Met Gosens en De Roon) niet te verslaan. Dankzij een goal van Rigoni in de 91ste minuut moest AC Milan genoegen nemen met een gelijkspel. Dit is alsnog beter dan wat AS Roma wist te presteren afgelopen weekend. Op bezoek bij Bologna werd er opnieuw niet gewonnen (2-0), waardoor de start van AS Roma ronduit dramatisch is. Aangezien alle andere topploegen wisten te winnen zijn AC Milan en AS Roma, niet voor de eerste keer dit seizoen, de verliezers van het weekend. Juventus is als enige nog steeds ongeslagen na de 0-2 zege op Frosinone van afgelopen weekend. Verder valt de hoge noteringen van Sassuolo (4e) en SPAL (6de) op. AC Milan, Atalanta en aS Roma zien we pas terug op plekken 12 t/m 14. Alle drie de teams hebben vijf punten en staan nu al tien punten achter op Juventus en zeven punten achter op Napoli. Alleen Frosinone en Chievo wachten nog op hun eerste zege dit seizoen. 

De uitslagen van de vijfde speelronde in de Serie A
Tot slot kijken we naar de Ligue 1. In Frankrijk stond de zesde speelronde op het programma. AS Monaco opende dit weekend met wederom puntverlies. Thuis kon er niet gewonnen worden van promovendi Nimes (1-1). Falcao wist zelfs een nederlaag te voorkomen. Verder wist Lyon de topper tegen Marseille met 4-2 te winnen. Het spektakelstuk werd uiteindelijk mede beslist dankzij twee goals van Bertrand Traore. Alle andere topploegen bleven foutloos dit weekend. PSG staat na de 1-3 zege op Rennes nog steeds ongeslagen bovenaan. Dat Lille op dit moment met vijf punten achterstand de grootste uitdager is, zegt meer dan genoeg over de start van de andere uitdagers. Lyon, Marseille (acht punten achterstand) staan al op gepaste achterstand, terwijl AS Monaco zelfs al twaalf punten achterstand heeft en voorlopig troosteloos zestiende staat. AS Monaco is dan ook samen met Nice (15de) en Bordeaux (14de) de grootste teleurstelling van dit seizoen tot nu toe. Alleen Guingamp wacht nog steeds op zijn eerste zege. De hekkensluiter heeft überhaupt nog geen punt gepakt dit seizoen.  

De uitslagen van de zesde speelronde in de Ligue 1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten