maandag 1 oktober 2018

Vermakelijke Italiaanse toppers zetten Real en Atletico in de schaduw

Afgelopen weekend werd er in elke competitie wel een topper afgewerkt. Alleen in de Eredivisie stond er geen top affiche op het programma. De toppers in Italie bleken het meest vermakelijk te zijn, terwijl Real - Atletico de neutrale kijker bijna gapend op de bank wist te krijgen. Ook werd er een grand prix verreden in Rusland, waarin Verstappen de race kleur gaf. 

Lars Leeftink

Zoals altijd beginnen we met de Eredivisie. De klassieke top drie wist met aardig veel moeite winnend het weekend door te komen. Koploper PSV won na een matige wedstrijd met 0-2 bij NAC, dat het zeker verdient had om een resultaat te behalen. Ajax won met 0-2 bij Fortuna na een matige eerste helft van de Amsterdammers. Het leek er dan ook op dat beide teams al een beetje met de gedachten bij de Champions League-duels van aankomende week waren. Feyenoord had het thuis tegen Vitesse ook niet eenvoudig, maar won uiteindelijk met 2-1 dankzij een vrije trap van Van Persie na een 0-1 achterstand te hebben weggewerkt. Verder viel op dat Heracles opnieuw het weekend winnend wist af te sluiten. De ploeg uit Almelo won met 2-1 van Emmen, dat zeker in de tweede helft meer had verdient. PSV behoudt zijn voorsprong van vijf punten op Ajax en Feyenoord, terwijl Heracles net zoals Ajax en Feyenoord knap op zestien punten staat. Verder valt de zesde plek van VVV op. Utrecht, Groningen en NAC wisten allemaal niet te winnen afgelopen weekend en staan zo gezamenlijk onderaan in de Eredivisie.

De uitslagen van de zevende speelronde in de Eredivisie
In de keuken kampioen divisie stond, net zoals in de Eredivisie, de zevende speelronde op het programma. De topper tussen Go Ahead en NEC was het hoogtepunt van de vrijdagavond op het tweede niveau. Het duel eindigde na een vermakelijk schouwspel in 1-1 dankzij een late goal van Paco van Moorsel. Go Ahead Eagles staat hierdoor nog steeds bovenaan. Cambuur, een concurrent van Go Ahead, verloor met 0-1 in eigen huis van Roda JC dankzij een goal van van Velzen. Sparta en Twente wisten, zij het met moeite, hun duels te winnen. Twente won met 2-1 van Jong PSV, terwijl Sparta van een 0-2 achterstand moest terugkomen om met 3-2 te wonnen van Dordrecht. Ook was het eerste ontslag van dit seizoen een feit. Volendam wist voor het laatst in april te winnen (3-2 van Emmen) en is ook dit seizoen niet goed begonnen. Volendam ontsloeg zaterdag zijn trainer en heeft Hans de Konings als interim-trainer voor de rest van het seizoen aangesteld. Als we naar de stand kijken, zien we dat Go Ahead, Almere City, Twente en Sparta met zestien punten allemaal bovenaan staan. De verschillen zijn sowieso enorm klein na zeven speelronden. Helmond Sport, Volendam en Dordrecht wachten aan de andere kant van de randlijst nog steeds op hun eerste zege van het seizoen. Jong Utrecht en MVV sluiten maandagavond de zevende speelronde af.

De uitslagen van de zevende speelronde in de keuken kampioen divisie
In het buitenland werd er ook weer genoeg gevoetbald afgelopen weekend. In Engeland stond de topper tussen Chelsea en Liverpool op het programma. Chelsea stond lang met 1-0 voor dankzij een goal van Eden Hazard, die midweeks de ploeg uit Liverpool ook al pijn deed in de Carabao Cup. Toch wist Liverpool terecht een punt over te houden aan het duel. Daniel Sturridge wist met een heerlijk afstandsschot Liverpool in de 89ste minuut op 1-1 te brengen. Dankzij dit gelijkspel moest Liverpool de koppositie afstaan aan Man City, terwijl ook Arsenal en Tottenham met zeges twee punten in wisten te lopen. Man United daarentegen wist dat niet te doen. De ploeg van Mourinho kent een ongelooflijk slechte seizoen. Zaterdagmiddag kreeg dit dramatische seizoen een vervolg op bezoek bij West Ham. Man United verloor met 3-1 van West Ham en staat zo op een straatlengte achterstand van de top. Onderin de ranglijst wachten Huddersfield, Cardiff en Newcastle nog steeds op hun eerste zege in de Premier League. Bournemouth en Crystal Palace ronden maandagavond de zevende speelronde af.

De uitslagen van de zevende speelronde in de Premier League
In de Bundesliga zijn ze een speelronde minder ver dan in Nederland of Engeland. De zesde speelronde zorgde wel weer voor spektakel. Het begon al op vrijdagavond, toen Bayern zijn eerste nederlaag van het seizoen leed. Op bezoek bij Herta BSC moest de recordhouder een 3-1 nederlaag slikken. Aangezien BVB van een 2-0 achterstand wist terug te komen tegen Leverkusen (2-4 zege) en Leipzig wist te winnen (1-2 bij Hoffenheim) komt de concurrentie dichterbij. Dortmund is zelfs de nieuwe koploper van de Bundesliga na zes speelronden met een punt voorsprong op Bayern. Ook Herta BSC en Werder Bremen staan er met hun derde en zesde plek nog steeds uitstekend voor. Schalke 04 wist afgelopen weekend eindelijk zijn eerste zege van het seizoen te boeken (1-0 zege op Mainz) en is zo eindelijk van de hatelijke nul af. Hannover 96 is nu de enige ploeg die nog op een zege wacht in de Bundesliga.

De uitslagen van de zesde speelronde in de Bundesliga
In Spanje was het meest opvallend moment van het weekend het gelijke spel van Barcelona, dat voor de derde keer op rij niet wist te winnen. Dit keer wist Bilbao in Camp Nou Barcelona een punt af te snoepen (1-1). Real Madrid en Atletico Madrid wisten niet te profiteren van deze misstap, aangezien ze tegen elkaar gelijk speelde. De 0-0 in Bernabeau was ronduit teleurstellend te noemen. Sevilla wist wel weer te winnen (1-3 bij Eibar) en profiteert zo het meest van de misstappen van de top drie. Verder wist Valencia eindelijk zijn eerste zege van het seizoen te boeken. Bij Sociedad werd er met 0-1 gewonnen dankzij een goal van Kevin Gameiro. Dankzij deze zege heeft iedereen inmiddels een nederlaag of een zege achter zijn naam staan in Spanje. Barcelona en Real hebben voorlopig een punt voorsprong op Sevilla en twee punten voorsprong op Atletico Madrid. Real Betis heeft zijn vorm gevonden en staat nu vijfde in de stand. Onderin vormen Eibar, Rayo, Huesca en Leganes niet geheel verrassend de onderste regionen. Celta de Vigo en Getafe spelen maandag nog ter afsluiting van de zevende speelronde.

De uitslagen van de zevende speelronde in de Primera Division
In Italie stond er zelfs twee toppers op het programma. Het duel tussen AS Roma en Lazio was een stuk spectaculairder dan Real - Atletico. Lazio kwam dankzij een goal van Immobile op 1-1 twintig minuten voor tijd en leek een punt over te gaan houden aan het uitduel. Toch moest Lazio uiteindelijk  een 3-1 nederlaag slikken. Goals van Kolarov en Fazio zorgde uiteindelijk voor de 3-1 zege van AS Roma. De ander topper, die tussen Juventus en Napoli, begon verrassend. Napoli kwam na tien minuten namelijk al op 0-1 dankzij een goal van Mertens. Jammer genoeg voor Napoli wist Juventus het duel daarna te domineren en met 3-1 te winnen dankzij goals van Mandzukic (2x) en Bonucci. Inter, Fiorentina en AC Milan wonnen afgelopen weekend en wisten zo optimaal te profiteren van het puntverlies van Napoli en Lazio. Juventus heeft nu zeven punten voorsprong op de gehele competitie en lijkt nu al lachend naar de titel te kunnen kijken. In de top tien valt vooral de naam van promovendus Parma op (negende). Frosinone en Chievo wachten nog steeds op hun eerste zege van dit seizoen en staan dan ook stijf onderaan in de Serie A. Sampdoria en SPAL sluiten maandagavond de zevende speelronde af.

De uitslagen van de zevende speelronde in de Serie A
Tot slot kijken we naar de Ligue 1, waar de achtste speelronde al op het programma stond. Het begon, zoals we inmiddels gewend zijn, met een nederlaag van AS Monaco. De Monegasken verloor met 2-0 bij Saint-Etienne en bungelen verrassend genoeg onderin de Ligue 1 rond. PSG bleef ongeslagen dankzij een 0-3 zege bij Nice, terwijl Marseille met 3-0 onderuit ging bij de verrassing van dit seizoen Lille. Bamba scoorde twee keer, terwijl Pepe het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam. Ook Lyon en Nantes, die beide geen goede start van het seizoen kennen, wisten tegen elkaar geen zege te boeken. Ze kwamen niet verder dan 1-1. Nadat Guingamp afgelopen week zijn eerste punten wist te behalen won het dit weekend zelfs zijn eerste duel. Op bezoek bij Angers werd er met 0-1 gewonnen dankzij een goal van Benezet. Daardoor heeft iedereen nu een zege achter zijn naam staan in Frankrijk. PSG heeft inmiddels acht punten voorsprong op de hele competitie. Lille en Montpellier staan voorlopig verrassend tweed en derde na een goede seizoensstart. Verder valt ook de naam van Strasbourg op in de top tien als nummer acht. Guingamp staat nog steeds onderaan, maar het gat met de teleurstellend presterende Nantes en AS Monaco is nog maar twee punten. 

De uitslagen van de achtste speelronde in de Ligue 1

FORMULE 1

Naast al het voetbalgeweld was er ook een grand prix afgelopen weekend. In Rusland wist Hamilton dankzij teamgenoot Bottas de race in Sochi te winnen. Bottas was eigenlijk sneller en verdiende de zege, maar gaf deze aan Hamilton vanwege het kampioenschap. Aangezien Vettel derde werd, loopt Hamilton weer uit op Vettel in het algemeen klassement. Zijn voorsprong bedraagt nu vijftig punten. Verstappen was de man van de wedstrijd. De Nederlander moest samen met teamgenoot Ricciardo achteraan beginnen en wist zijn auto naar een keurig vijfde pek te rijden na de banden goed te hebben gemanaged tijdens de race. Alleen Gasly en Hartley wisten de race niet af te ronden zondagmiddag. 

De stand in de Formule 1 na de grand prix van Rusland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten