vrijdag 5 oktober 2018

Ajax verrast vriend en vijand met stunt in Munchen

Er stond weer een Europese voetbalweek op het programma met Champions League-voetbal op dinsdag en woensdag en Europa League-voetbal op donderdag. Ajax kende een fantastische tweede speelronde, PSV wat minder. Dit en nog veel meer in mijn blog van afgelopen week. 

Lars Leeftink

We beginnen met de tweede speelronde in de groepsfase van de Champions League. Ajax ging deze week op bezoek bij Bayern Munchen en leek van te voren naar genoeg kansloos te zijn. Na tien minuten stond de ploeg uit Amsterdam dan ook al met 1-0 achter, waarna het al gespeeld leek te zijn. Toch herstelde Ajax zich knap en wist het via Mazraoui op 1-1 te komen voor rust. Na rust kreeg Ajax heel veel kansen om zelfs te winnen van de Duitse kampioen, maar vooral Tadic, van de Beek en Schone wisten grote kansen niet af te maken. Toch was de 1-1 een meer dan verdienstelijk punt waar van tevoren niet op gerekend was. Ajax staat ondanks de zege van Benfica bij AEK (2-3) nog steeds bovenaan in groep E.
In Groep B stond er voor PSV een wedstrijd tegen Inter op het programma. PSV speelde eigenlijk de hele wedstrijd slordig maar was toch net zo goed als Inter. Dankzij een wereldtreffer van Rosario kwam PSV vlak voor rust dan ook op 1-0. Helaas werd deze treffer al snel onschadelijk gemaakt door Nainggolan, die voor rust nog de 1-1 wist binnen te knallen. Na rust wist Icardi, die al een paar kansen had gekregen, het net ook eindelijk te vinden. Ondanks kansen voor onder meer invaller Malen bleef het bij 1-2 voor Inter, waardoor de eerste twee plekken voorlopig wel uit het zicht zijn. Zeker na de 2-4 zege van Barcelona bij Tottenham zal de strijd om de derde plek gaan tussen PSV en Tottenham (beide nul punten).

Dan de overige duels. In groep A wisten Dortmund en Atletico net zoals twee weken geleden hun duel te winnen. Atletico had het tegen Club Brugge lang moeilijk (mede dankzij een wereldgoal van Danjuma), maar wist uiteindelijk met 3-1 te winnen, terwijl Dortmund met 3-0 eenvoudig won van AS Monaco. In groep C won PSG met speels gemak van Crvena Zvezda (6-1) en wist Napoli een matige topper tegen Liverpool met 1-0 te winnen dankzij een goal van Insigne. In groep D wist Porto dankzij een goal van Marega met 1-0 moeizaam te winnen van Galatasaray, terwijl Schalke 04 met 0-1 won van de Russische kampioen Lokomotiv Moskou dankzij een goal van McKennie in de 86ste minuut.
In groep F won Man City dinsdagavond zeer moeizaam met 1-2 van Hoffenheim. De kampioen van Engeland kwam op een 1-0 achterstand maar wist deze achterstand om te zetten in een 1-2 zege. Lyon wist in een leeg stadion van een 0-2 achterstand terug te komen tegen Shakhtar en met 2-2 gelijk te spelen. In groep G won AS Roma eenvoudig van Viktoria Plzen (5-0) mede dankzij een goal van Kluivert, terwijl CSKA ondanks een late rode kaart met 1-0 verrassend van Real Madrid wist te winnen. Dankzij een goal van Vlasic kwam de Russische club al snel op 1-0, waarna deze voorsprong met man en macht verdedigt werd. In groep H won Juventus eenvoudig van Young Boys (3-0) en wist Man United opnieuw niet te overtuigen. In eigen huis werd er met 0-0 gelijk gespeeld tegen Valencia.

De uitslagen van de tweede speelronde in de groepsfase van de Europa League
Tijdens de tweede speelronde in de Europa League kwamen er weer genoeg Nederlanders in actie. Jody Lukoki ging met Ludogorets met 1-0 onderuit bij FC Zurich. In een bijna leeg stadion won de Zwitserse club dankzij een goal van Palsson. Philip Cocu kent nog geen goed seizoen met Fenerbache, maar wist donderdagavond wel te winnen. Dankzij twee goals van spits Slimani wist Fenerbache in eigen huis met 2-0 te winnen van Spartak Trnava. Voor Hector Hevel was de avond niet zo succesvol. Ondanks dat hij met AEK Larnaca op 0-1 kwam, verloor de Nederlander met 4-2 bij het in vorm rakende Leverkusen.
Quincy Promes wist met zijn nieuwe club Sevilla ook niet winnende avond door te komen. Op bezoek bij Krasnodar werd er met 2-1 verloren dankzij een late treffer van Orkiasjvili. Lens en Babel verloren donderdagavond ook. Met Besiktas verloren de Nederlanders met 2-0 van Malmo. De Guzman wist wel te winnen. Met Frankfurt wist de middenvelder met 4-1 overtuigend te winnen van Lazio. Da Costa maakte twee goals tijdens de zege van Frankfurt. Biseswar, die mocht invallen bij PAOK, wist met dezelfde cijfers te winnen van Bate Borisov. Jaba wist tijdens de 1-4 zege twee keer het net te vinden.
De twee grootste verrassingen van de avond kwamen uit groep I, waar KRC Genk met 3-1 verloor van Sarpsborg 08 en Besiktas zoals eerder vermeld met 2-0 verloor van Malmo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten