maandag 17 september 2018

Max Verstappen rijdt naar een keurige tweede plek tijdens slotweekend Vuelta

Het afgelopen weekend zat weer bomvol met sport. Alle nationale competities keerden weer terug na de interlandperiode, de Vuelta werd afgerond en de grand prix van Singapore werd verreden. Genoeg dus om op terug te blikken.

Lars Leeftink

Ook tijdens het eerste weekend na de interlandperiode maakte Ajax en PSV geen fout. PSV won kinderlijk eenvoudig met 0-7 van ADO Den Haag, terwijl Ajax geen moeite kende met Groningen (3-0). Beide konden zich dus een beetje sparen voor de Champions League-duels van aankomende dinsdag en woensdag. Feyenoord wist op bezoek bij AZ het weekend niet winnend af te sluiten. Dankzij goals van Gudmundsson en Berghuis in de eerste helft eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Verder viel het op dat er veel doelpunten vielen afgelopen weekend. Willem II - Excelsior (2-2), Heerenveen - Heracles (3-5) en NAC - Fortuna Sittard (2-3) waren voor de neutrale kijker een genot om naar te kijken. De meest opvallende uitslag was de 1-2 nederlaag van Utrecht in eigen huis tegen Emmen. Emmen schoot twee keer op doel, en wist via Slagveer en Bijl in de tweede helft twee keer het net te vinden. PSV is voorlopig als enige nog ongeslagen, terwijl ieder team inmiddels een zege heeft weten te boeken dit seizoen en dus van de hatelijke nul af is.
De uitslagen van de vijfde speelronde in de Eredivisie
In de Keuken Kampioen Divisie gin de koploper afgelopen weekend voor het eerst onderuit. Go Ahead Eagles verloor op bezoek bij Jong AZ met 3-2 dankzij twee penalty's, benut door Ferdy Druijf. Dankzij deze nederlaag is Go Ahead niet langer meer ongeslagen in de KKD-competitie. Verder viel het 4-4 gelijkspel tussen NEC en Jong PSV op. De jeugd van de Eindhovenaren wist in de extra tijd van de eerste helft een 2-0 achterstand plots om te zetten in een 2-2 ruststand, waarna Jong PSV zelfs een 2-4 voorsprong nam dankzij goals van Bart Ramselaar. Vervolgens besloot NEC in de slotfase van de tweede helft te doen wat de Eindhovenaren in de eerste helft deden. Dankzij goals van Romeny (86ste minuut) en Kvida (94ste minuut) wisten de Nijmegenaren in eigen huis toch nog een punt te pakken. Cambuur is na een 2-0 zege op Telstar de nieuwe koploper in de Keuken Kampioen Divisie. Voor Eindhoven geld dat het eerste punt na vijf speelrondes nog steeds op zich laat wachten. Dordrecht en Volendam wachten verder nog op hun eerste zege. Helmond Sport hoort hier ook bij, maar de Helmondenaren spelen maandag pas hun wedstrijd tegen Jong Ajax.
De uitslagen van de vijfde speelronde in de Jupiler League
In de Premier League wisten alle topploegen het weekend winnen af te sluiten, behalve Tottenham. De Londenaren verloren de topper van Liverpool met 1-2 dankzij goals van Wijnaldum en Firmino en is zo de verliezer van het weekend. Van de toppers wisten alleen Man City (3-0 tegen Fulham) en Chelsea eenvoudig te winnen, en zelfs dat ging in eerste instantie niet zo soepel (4-1 tegen Cardiff). Manchester United had het vooral in de slotfase lastig zat op bezoek bij Watford (1-2). Chelsea en Liverpool blijven dus ongeslagen na vijf duels en staan met 15 punten bovenaan. Tottenham heeft nu net zoals Arsenal en Manchester United zes punten achterstand op de koplopers. Verder wachten Burnley, Newcastle, Huddersfield, en Cardiff nog steeds op hun eerste zege van het seizoen in de Premier League. Southampton en Brighton sluiten maandagavond de vijfde speelronde af.
De uitslagen van de vijfde speelronde in de Premier League
In de Bundesliga werd afgelopen weekend pas de derde speelronde gespeeld. Het bleek een doelpuntrijk weekend te zijn zonder al te veel grote verrassingen. Bayern, BVB wonnen relatief eenvoudig hun wedstrijden, terwijl Red Bull Leipzig eindelijk weer eens kon juichen dankzij een 3-2 zege op Hannover 96. Alleen Bayern is nog ongeslagen na drie speelrondes, terwijl Hannover 96, Nürnberg, Freiburg, Stuttgart, Schalke 04 en Leverkusen nog op hun eerste zege wachten. Voor Schalke 04 en Leverkusen is het nog pijnlijker, want er is dit seizoen nog geen punt gepakt. Behoorlijk pijnlijk voor twee teams die normaal gesproken in de top vijf terug te vinden zijn.
De uitslagen van de derde speelronde in de Bundesliga
In de Primera Division maakten Barcelona geen fout op bezoek bij Real Sociedad dankzij een late comeback. Elustondo zorgde er namelijk voor dat Barcelona met nog een half uur te gaan 1-0 achter stond. Suarez en Dembele wisten vervolgens te scoren voor Barcelona en zo de zege alsnog over de streep te trekken. Voor Real en Atletico liep het wat minder goed af afgelopen weekend. Real verloor zijn ongeslagen status op bezoek bij Athletic Bilbao (1-1), terwijl Atletico dankzij een late treffer van Garces (94ste minuut) een thuisnederlaag tegen Eibar wist te voorkomen (1-1). Verder viel de topper tussen Valencia en Real Betis tegen (1-1) en wist Sevilla zijn matige start van het seizoen een gevolg te geven door met 0-2 te verliezen van Getafe. Na dit weekend is Barcelona als enige nog ongeslagen in Spanje, terwijl Atletico al zeven punten achterstand heeft op Barcelona. Iedereen heeft inmiddels minimaal een punt verzameld, maar Leganes, Valladolid en Valencia nog op hun eerste zege van dit seizoen. Girona en Celta de Vigo sluiten maandagavond de vierde speelronde af.
De uitslagen van de vierde speelronde in de Primera Division
In de Serie A begon het weekend meteen met een verrassing. Zaterdagmiddag wist Inter het thuisduel met Parma niet winnend af te sluiten. Sterker nog, er werd met 0-1 verloren in eigen huis dankzij een goal van Dimarco. Ook mede concurrent AS Roma wist niet te winnen. De Romeinen gaven een 2-0 voorsprong in eigen huis uit handen tegen Chievo (2-2). Ook AC Milan kwam niet verder dan een gelijkspel. De Milanesen moesten genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Cagliari. Juventus was wederom de ploeg die hier het meeste van profiteert en is dankzij twee goals van Ronaldo, zijn eerste twee goals in het shirt van de oude dame, nog steeds ongeslagen in de Serie A (2-1 tegen Sassuolo). Napoli won de topper tegen Fiorentina zeer moeizaam met 1-0 dankzij een goal van Insigne. Toch lijkt Juventus nu al op weg naar de titel te zijn. Bologna, Frosinone en Chievo wachten nog op hun eerste zege dit seizoen. Chievo staat zelfs op -1 punten dankzij een straf van drie punten vanwege praktijken die niet toegestaan zijn.  Maandag word de vierde speelronde afgesloten met het duel tussen SPAL en Atalanta.
De uitslagen van de vierde speelronde in de Serie A
In de Ligue 1 stond afgelopen weekend de vijfde speelronde op het programma en ook die wist PSG winnend af te sluiten. Saint-Etienne werd in eigen huis met speels gemak verslagen (4-0). Concurrent Lyon wist wederom niet te winnen. Op bezoek bij Caen kwam de ploeg van Depay niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Ook de andere concurrent van PSG, AS Monaco, wist niet te winnen. Ook de Monegasken moesten het doen met een gelijkspel (1-1 bij Toulouse). Hierdoor heeft PSG nu al minimaal vijf punten voorsprong op de gehele competitie en lijken de hoofdstedelingen met twee vingers in de neus op weg naar de zoveelste titel. Promovendi Dijon (vijfde)en Nimes (negende) houden zich tot nu toe uitstekend in de Ligue 1. Guingamp is de enige ploeg die nog op zoek is naar een zege. De hekkensluiter heeft zelfs nog geen punt gepakt dit seizoen en verloor al zijn duels tot nu toe. AS Monaco (15de) en Bordeaux (19de) kennen ook een slechte start van de competitie.
De uitslagen van de vijfde speelronde in de Ligue 1

DE VUELTA


Een uitstapje naar de Vuelta, die afgelopen weekend ten einde kwam. Simon Yates wist na een goed weekend het algemeen klassement na 82 fietsuren veilig te stellen. Enric Mas (1.46 achterstand) en Miguel Lopez (02.04 achterstand) vergezelden hem op het podium. Kruijswijk zakte tijdens het slotweekend weg naar de vierde plek, maar mag nog steeds tevreden zijn met een ijzersterke Vuelta. Kelderman wist zich tijdens het slotweekend dan weer juist in de top tien te plaatsen. De Nederlander eindigde uiteindelijk net voor Gallopin op de tiende plek. Valverde zou met 131 punten Sagan en Viviani voorblijven in het puntenklassement, terwijl de Belg Thomas de Gendt met 95 punten Bauke Mollema en Mate net achter zich hield. Het combinatieklassement zou uiteindelijk gaan naar Simon Yates, terwijl Movistar met overmacht het teamklassement zou winnen. 

FORMULE 1


Tot slot kijken we ook nog even bij de Formule 1, waar Lewis Hamilton weer eens een zege wist te behalen. De Brit domineerde de race in Singapore en wist met speels gemak de grand prix winnend af te sluiten. Max Verstappen kende een rommelig weekend, maar de Nederlander wist zijn bolide toch naar de tweede plek te loodsten voor Vettel. Alleen Ocon finishte de race niet dankzij een crash in de eerste ronde. In het algemeen klassement staat Hamilton nu 40 punten voor op Vettel, terwijl Vertappen dichterbij de twee Finnen Raikkonen en Bottas kruipt in de strijd om de derde plek. 
De stand in de Formule 1 met nog zes grand prix's te gaan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten